Μπατζελή:Στην Περιφέρεια οι ευθύνες για την “Λευκή Νύχτα” στη Λιβαδειά

mpatzelli

Η Κατερίνα Μπατζελή και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της περιφερειακής παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» δηλώνουν για άλλη μια φορά, οτι στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία τόνωσης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας καθώς και τις προτάσεις των φορέων που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Μια τέτοια πρωτοβουλία που συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, είναι η διοργάνωση της εκδήλωσης Λευκής Νύχτας που διοργανώνει με επιτυχία ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, με την συνεργασία του Επιμελητηρίου, του Δήμου Λεβαδέων και της Περιφέρειας τα τελευταία 5 χρόνια.

Στην  εκδήλωση της “Λευκής Νύχτας” συμμετείχε ως συνδιοργανωτής μέχρι και πέρυσι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ιδιαίτερα σημαντικά χρηματικά ποσά, μάλιστα πέρυσι το ποσόν ανήλθε στις 15.000 ευρώ.

Φέτος η Περιφερειακή Αρχή για ένα γεγονός που είναι πλέον θεσμός στην πόλη της Λιβαδειάς και η διοργάνωση του οποίου ήταν γνωστή και σταθερή ημερολογιακά κάθε χρόνο, είχε αδυναμία πρόβλεψης της χρηματοδότησης και υλοποίησης των σχετικών παρεπόμενων διαδικασιών, όπως της έγκρισης παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων. Με μεγάλη προχειρότητα το θέμα δεν συμπεριλήφθη στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (21/10) και με ακόμη μεγαλύτερη ανευθυνότητα δεν συζητήθηκε ούτε ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης με την μορφή του κατεπείγοντος, μιας κι η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό για τις 26/10. Και η πλειοψηφία αποφάσισε την αναβολή του θέματος.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκει λύσεις τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας και των διαδικασιών. Ως Παράταξη επειδή πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν αδιέξοδα, η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για εμάς ήταν η μόνη λύση, που θα έδινε διέξοδο στο θέμα που είχε δημιουργηθεί.

Ευχόμαστε οι διοικούντες της Περιφέρειας να βρουν γρήγορα το βηματισμό τους και να εργαστούν συλλογικά και με ευθύνη.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κατερίνα Μπατζελή

Κώστας Σωτηρόπουλος

Χαράλαμπος Φάκος

Νίκος Μπέτσιος

Μάνος Γέμελος

Τάσος Βελισσαρίου

Σχετικά